Villingur forside
VILLINGUR
Islandshesteklub
i området omkring Rude Skov
Forside Aktivitets-
kalender
Fotoalbum Kontakt og
bestyrelse
Indmeldelse Info
og links
Søg

Langtur til Dyrehaven
Søndag 26. april 2015

Invitationen:
4-5 timers tur med mulighed for at købe forfriskning på Rådvad Kro eller Peter Liep.
Hvis nogle vil en kortere tur kan de møde os ved Skodsborgvej kl. 11.30.
Se mere om mødesteder, tilmelding og ridetegn:
Invitation til langtur til Dyrehaven (pdf-fil)

Langtur til Dyrehaven søn.d.26/04
- beretning ved Jette Obelitz:

Hurra, så skal vi på tur... For 1. gang skal jeg på en længere tur på Islandsk hest! Det er nyt for mig, men er heldig at låne Kelir af Eva og Torben Trier fra "Stald Rudehus".

Teamet er klar - både folk og fæ. Mødested Løje sø i Rude Skov. Vi venter, hestene er lidt urolige. Jeg tror de mærker, at det er en særlig dag. Forventningsfulde og spændte, ligesom vi. Vejret er perfekt, nok 10-12 grader og lidt overskyet uden en vind.

Nu er vi 9 ryttere så vi rider afsted mod De Grønne Stier, hvor vi møder den sidste rytter. Inden da passerede vi lige Østerlide på højre hånd, der majestætisk står og knejser på skråningen på kanten til skoven.
Må lige tilføje, at det var dér jeg lærte Eva Trier at kende. Hun havde en hest opstaldet på min lille hestepension. - Det var i 1975... Så det er 40 års venskab og nu rider vi sammen igen her.

Afsted går det i rask tempo med Søllerød Golfklubs baner på venstre hånd. (Engang var det arkitekt Suneson's hvide Charolais kvæg vi bød synet af på bakkerne). Red over Kohave vej ved Gl. Holte Kirke, gennem lidt skov og over en bro. Alle heste klarede det flot. Især er det imponerende med 2 ungheste, der bare opførte sig eksemplarisk på hele turen. Forbi Rundforbi Stadion og ind i Jægersborg Hegn.
Torben havde planlagt 1. stop på en stor eng, hvor hestene kunne gå og spise lidt og vi kunne strække ben. Jeg tog IPhone frem(hurra for Endomondo)... vi havde nu tilbagelagt 10 km af ridtet.

Årstiden er simpelthen den allerbedste nu hvor et betagende hvidt tæppe af anemoner strækker sig nærmest uendeligt under de bare bøgestammer... men lige snart eksploderer bøgen og folder sine lysende grønne blade ud og skoven bliver mørk og dyb ...
Op på isdyret igen og efter få km rammer vi området ved Trepilelågen og det første kig op mod Eremitageslottet og Øresund som bagtæppe. Fantastisk at ride her igen og nyde synet af de åbne vidder med græssende sikahjorte overalt.
Jeg tager igen en dyb indånding og kniber mig i armen. Nyder nuet og samværet på de sødeste heste og deres folk. Ind mellem træer igen på vej mod Peter Lieb's hus hvor frokost-stoppet var planlagt. Møder på vejen det smukkeste egetræ. Torben mener det hedder "Vorte-egen". Skønt, at der er tid til de små stop undervejs. Men vi savnede Anne (vor private naturvejleder!), som desværre måtte melde afbud.
Nu gik det op og ned af bakkerne i Ulvedalene stadig på frisk hest. Han nyder også de mange hestevenner. Nu fandt vi lige et godt frokoststed. Af med trense og sadel. Bon Appetit med vores hjemmebragte madpakker.

Da vi brød op begyndte det at småregne. Det holdt hurtigt op. Redet 16 km nu. Et par hurtige galopper og farvel til slottet og sletten. Passerede en flok kronhjorte meget tæt på. Men de ænser ikke os og vores 4-benede. Havde lyst til at røre deres flotte gevirer med tykt lag bast.
Rådvad nærmer sig og jeg husker goe gamle dage hvor alle ryttere skulle stoppe her og få en lille èn. Noget med angostura i...
Steffen kendte en og med ham ved roret fører han os forbi en smuk sø langs Svenskevejen lige efter Hjortekærlågen. IPhone siger nu 22km! Sikke en stemning her på toppen af verden. Sådan føles det med Mølleåen snoende sig nedenunder os på venstre hånd. Masser af sump, rør og vildnis.
Så rammer vi de grønne stier igen med Nærum Banen til højre og Ravnholm Skov mod Ørholm til venstre. Red forbi en gruppe slåenbuske i fuld blomst og meget kraftig duft. Bærene røg i Torbens vodka sidste år!!
Forbi 2 små søer kaldet "brillerne" og op gennem Kirkeskoven ved Søllerød By. Nu forbi Havarti gården, hvor 6 meget glade Islændere just var sluppet på sommergræs.

Snart hjemme og jeg mærker efter... Joh, 5 timer på hesteryg og efter 30 km er jeg lidt træt i kroppen. Mit sind har nydt godt af alle indtrykkene, og sanserne har været på overarbejde. Tænk, at det er så livsbekræftende at mødes med Villingur medlemmer og sammen indsnuse forårets udbrud sammen med de vigtigste - hestene...
Jo, det var en dejlig dag.

Tak for turen Eva og Torben.. kh Jette Obelitz

www.villingur.dk > Fotoalbum > Dyrehaven langtur april 2015
13-04-2016