Villingur forside
VILLINGUR
Islandshesteklub
i området omkring Rude Skov
Forside
Aktivitets-
kalender
Villingurs
fotoalbum
Bestyrelse og
kontakt
Indmeldelse
Information,
rideruter, links
Medlemmers
blog - nedlagt
Søg i
villingur.dk

 

Fælles ridetur i Rude Skov
Lørdag 14. maj 2011
Dagfari, Pytla og Villingur

En herlig ridetur, 40 heste og ryttere skabte en vældig synergi og nød tydeligvis turen i fulde drag.
Spændende ruter på de Grønne Stier (Søllerød Naturpark) og i Rude Skov.
Jord (for hestene: græs, kløver og mælkebøtter) og luft (kølíg og frisk) og vand (kun tre dråber regn, men godt med mosevand på vej gennem "Eventyr-stien") og ild (Gittes og Jeppes dejlige pølser og brød).
Veltilrettelagt og gennemprøvet fra start til slut (tilbagekomst til Egene kl. 15:05!).
Muntert samvær, rytterne fik snakket og hestene grøffet sammen - en særlig lille gruppe heste morede sig med at lege "I kan ikke fange os" på den store smukke fold ved Rudersdal, efter frokostpausen.
En dag af de helt skønne. Tak for det.
Torsten

Fotos fra turen
Dagfari
Pytla

Beretning om Rudeskovturen
ved Majken og Tritil

Tur i kongeskoven....

Når Leif spørger om jeg vil ud og ride med Villingur ,  så siger jeg  JA først- og tjekker kalenderen bagefter. Det er altid så dejligt at møde jer friske mennesker, og jeres dejlige heste….

Derfor red jeg lørdag den 14. maj med fem andre heste høj fra Anne og Leif mod Rudeskov, hvor vi skulle tilslutte os en flok på ikke mindre en 33 andre islændere. Jeg selv på den smukke kongehest Tritil. Skoven er jo ganske fantastisk på denne årstid så vi nød allerede fra første færd turen..Humøret var højt og vejret ride venligt under hele turen. Vi indtog højen ved rendevouz, og Bente uggede på indiansk maner for at melde vores ankomst. Det var et herligt skue med alle de dejlige heste og glade ryttere.

Karolines hund i sadlen kender de fleste af jer. Det blev jeg ganske behørigt imponeret over, at den lille fyr kan sidde der. Herligt syn.
Efter en kort pause, og alle var kommet i sadlen, blev vi efter en forevigelse som vist skulle have været mere opstillet, inddelt i to hold. Et skildpaddehold og et gazellehold. Det er så super fint at der er plads til alle typer ryttere.

Det var en skøn tur gennem skoven, og et passende tempo. Der blev stillet fine hensyns tagende spørgsmål undervejs med hensyn til tempo. Støv kan ingen jo gardere sig i mod.

Vi holdt efter en super galop, en pause ved den gamle smukke Jacobsen eg. Her fik hestene og rumperne et passende hvil, inden turen gik videre til næste mål, nemlig at besøge Torben og Evas dejlige omgivelser. De var søde at lægge hjem til fold- og hotdog grillarrangement til en sulten flok.

Vel ankommet hos Torben og Eva, var der tidligt i forløbet lagt op til enighed om at slippe hestene løs. Jeg er ikke bekendt med den vanlige procedure i disse tur sammenhænge, men kan forstå at som nogle hunderacer bare kan blende ind og lege sammen uden problemer, så er det også kutyme for islændere. Der var efter min mening et par heste der ikke burde have været sluppet løs sammen med de andre. Stemningen startede godt, men efter relativ kort tid blev det en kendsgerning, at et par af de andre heste lagde op til ballade. Her burde man efter min mening som skuer til sin hests opførsel have fanget den ind meget tidligere. Det endte med, at der kom nogle ret voldsomme spark episoder inden der blev grebet ind.

Tritil blev desværre sparket ret voldsomt (dog ikke i nævnte episode), men efter kort tid kunne jeg ånde lettet op og konstatere at der var tale om en reaktion der hos en selv ville svare til et trælår. Det kan man desværre ikke gardere sig i mod, men hjertet sidder nu alligevel i halsen, især når der er tale om lån af svigerfars smukke hest, og Leifs sidste ord inden han kørte var ”pas nu godt på hestene” hvortil mit kække svar var ”Ja selvfølgelig ellers ville vi jo ikke få lov at låne dem vel”

Det ville have været tæt på umuligt at beslutte man ikke ville slippe sin hest. De andre hestes kådhed smittede naturligvis af på alle andre heste. Det kunne have været fint med et lukket lukaf, hvor man kunne stå såfremt man ikke ville slippe sin hest.

Efter en alligevel hyggelig stund hvor håret kunne luftes mens der blev studeret heste adfærd, talt lystigt, gnasket hotdogs og ganen blev svalet, var det tid til at ride videre. De andre havde retning mod Femsølyng, men vores flok besluttede grundet Tritils velbefindende, at skridte hjemad efter opholdet.

Bedst som vi nød den grønne bøgeskov og stilheden hørte vi stilheden blive afløst af en buldren af den fantastiske lyd af en stor flok der kom i en prægtig tølt. Det var et herligt syn og lyd, at se den smukke flok islændere på den videre færd mod Femsølyng. Jeg er sikker på I havde en dejlig tur videre. Vi ankom vel hjemme med en øm bag og veltilfredse prustende velrørte heste, der nød at komme på fold til en ruller og en tissetår. Tritil er heldigvis sluppet helt uden skade.

Tak for en herlig veltilrettelagt tur med smukke heste og søde mennesker. Jeg deltager gerne en anden gang.

Hilsen Majken og Tritil

Fotos fra turen
Dagfari
Pytla

Invitation til fælles ridetur i Rude Skov
Lørdag 14. maj 2011

NYT: Se tilføjelse under "Mere information om turen".

Islænder rideklubben Villingur vil lørdag d. 14 maj 2011 afholder fælles ridetur med islænder rideklubben Dagfari der holder til nord for Grib Skov.

Turen afholdes fra kl. 11.00 til kl. 15.00. Vi har tænk os at starte og slutte, fra det afkrydsede punkt på nedenstående kort ved Høje Sandbjergvej, lige oppe over ridecenteret Egene.
Dette er en brakmark hvor der går et ridespor ned igennem, som forbinder Rude Skov med ridestien ned langs golfbanen. Denne mark bliver ofte brug i forbindelse med stævner på ridecenteret.

Vi regner med at blive 30-40 ryttere samt en del med trailere og har planlagt at ride Søllerød Naturpark, Kirkeskoven og Rudeskov. Vi rider i 2 grupper med 200-300m. mellemrum og vil benytte ridestierne og større befæstede veje.

Lederne af rideturen har stort kendskab til skoven og beder deltagerne om at tage hensyn til de mange andre brugere af skoven. Tilladelse indhentes hos Hovedstadens Skovdistrikt.

Det vil koste 20kr. at deltage i rideturen med fuld forplejning.

Hvis der er nogen, der har lyst hjælpe på folden med optænding af grillen, vil det være fint, så er der også mulighed for at hilse på alle hestene og rytterne.

Tilmelding til Torben, mail: torben[snabel-a]plahn-trier.dk,
Flemming, mail: flemming.sorensen[snabel-a]hotmail.com eller
Steen, mail: steventrier1[snabel-a]gmail.com

Med venlig hilsen Torben Trier

Fotos fra turen
Dagfari
Sidens top Pytla

Mere information om turen

Vi starter kl. 11.00 fra omtalte brakmark ved Egene ridecenter.

Ligesom ved sidste års ridetur i Dyrehaven, vil min bror Steen Trier lede den anden gruppe, og har nogle ryttere med fra hans egen lokalklub ( Pytla).

Vi rider ned langs golfbanerne og ud mod Gl. Holte af fin ridesti, hvor der vil være mulighed for at øge tempoet.
Fra Gl. Holte rider vi i skovbrynet op mod Rygård, der ligger midt i Søllerød naturpark.
Vi forsætter ned forbi brygger Jakobsen eg og videre ud mod Øverødvej, hvor hestene skal have lov at smage det dejlige forårsgræs på en flot bakketop.
Turen forsætter ud over markerne mod Rudeskov og op på Højbjerg med udsigt over Øresund og Sverige.
Vi rider ned forbi Løjesø, en berømt fiskesø, som også er dejlig at bade i en varm sommerdag. Den har kun tilløb fra skoven og er 13m. dyb og meget smukt beliggende midt i skoven. Ridningen i skoven på denne årstid må foregå mest i skridt, når vi er så stor en gruppe, der er mange andre skovgæster.
Vi forsætter ad en spændende gammel ridesti, der går gennem nyanlagt mose over til vores lille skovfold, hvor vi og hestene skal holde pause. Der vil være mulighed for at lave småfolde til dem der ønsker det. Til de 2 benede vil der være opsat engangsgriller hvor vi rister pølser og brød og serverer øl og sodavand til.
Efter pausen krydser vi Kongevejen og forsætter i den anden del af skoven, hvor vi snor os op gennem skoven og ser de mange genskabte moser og søer i denne del, Stubbesø , Blegemosen og Svends Dam.
Vi rider under Maglebjerg (skovens højeste punkt) og igennem Femsølyng, der er en meget flot højmose.
Derefter krydser vi igen Kongevejen og rider op over Høje Sandbjerg med udsigt ud over Agersø og forbi Vildtfoged gården, for at vende tilbage til vores udgangs punkt ca. kl. 15.00.

Med venlig hilsen Torben Trier

Tilføjelse v. Torben Trier udsendt 28. april:

Til Villingur, Dagfari og Pytla
Mandag 2 påskedag gennemred vi vores planlagte tur d. 14maj, vi var 8 ryttere. Den tog længere tid end jeg havde regnet med. Jeg har derfor lavet visse ændringer så turen ikke bliver for lang. Der skal regnes med 3 timers ridning og herudover de pauser vi holder. Så hele arrangementet vil nok vare mindst 4,5timer. Vi holder pause ved Jakobsens Eg, og her kan dem der ønsker lidt tempo på, ride med ud mod Øverødvej, hvor vi på tilbagevejen kan få en galop. Resten venter på os ved egetræet ca. ½ time hvor der er dejligt forårsgræs, galopholdet vil få 10 minutter pause.
Vi rider ikke i Kirkeskoven på denne tur det vil blive for langt.
Pånuværende tidspunkt er vi ca. 20 tilmeldte ryttere fra Villingur og Pytla. Vi ses. Hilsen Torben

Fotos fra turen
Dagfari
Sidens top Pytla

Mødestedet er i nederste højre hjørne af felt D3.
Klik for større udgave (i Internet Explorer kan man forstørre yderligere ved igen at klikke)
eller download ved højreklik.

Fotos fra turen
Dagfari
Sidens top Pytla

 

26-06-2011